VONDT I HODET

Jo, det er mulig å få ledningsbunten og gassvaieren til å bytte plass. Jeg dro rett og slett gassvaier og strømpe ut av ramma, så, ved hjelp av et sinnrikt trådsystem, fikk jeg lirka kabelbunten opp på riktig side av lås-røret. Så tredde jeg en stiv ståltråd inn gjennom kanalen i ramma, og dro gassvaier og strømpe inn på nytt. Det var i grunn ikke så vanskelig som jeg hadde fryktet. Akkurat da jeg var så glad og fornøyd, skjønte jeg at det var akkurat det samme problemet på venstre side. De to girvaierne og kløtsjvaieren måtte bytte plass. Ok, dro ut kløtsjvaieren, inn med «hesjetråd», teipe fast, trekke tilbake. Ingen sak. Som sagt, neste scooter gjør jeg på en tiendedel av tida, med en tiendedels bekymring. 

Sånn skal det IKKE se ut

Dette er riktig

Nå er det at jeg går litt for fort fram. Jeg er så ivrig på å se om styrehodet (det nye, flotte, som erstattet det originale som ble etset bort i syrebadet til BS-Teknikk (se kapittelet «En god og en dårlig nyhet»)) passet til gaffelen, at jeg gikk litt for fort fram. Jeg pusset med smergelpapir inni åpningen på styret for å fjerne rester av grunning og lakk, og etter prøving, pussing, prøving og pussing gikk det på plass. Puh! For en lettelse! Inn med låsebolten og skru til. Der satt det! 

Hodet på rett plass!

Men egentlig skulle jeg ha montert gass- og girhåndtak før jeg monterte styret på gaffelen. Dette fordi det er skikkelig fiklete å få dem på plass, og det er veldig mye lettere med styret liggende på arbeidsbenken. Da kommer man til på undersiden uten gymnastiske øvelser. Vel, vi får se, om jeg demonterer styrehodet igjen. Som sagt, alt går jo mye lettere andre gangen.

Det er også et par andre problemer. Mellom girhåndtaket og styrehodet skal det være en avstandsring, en shim. Med det nye styrehodet fulgte også med nye gir- og gassrør (håndtak). Nå finner jeg ikke den shim-en som hører til det nye styret. Den gamle shim-en har jeg. men den har større diameter og passer ikke til det nye håndtaket. Jeg kan kjøpe en ny shim fra Tyskland, men de har bare den med «riktig» diameter, som altså er feil. Ved hjelp av internettet har jeg funnet et sted som selger shims i alle diametere og tykkelser. Men i pakninger á 1000 stykk…

Shim-en som ikke passer

Det andre problemet med det nye fine styret er at ikke metallramma som holder frontlykta på plass passer. Det er rett og slett litt for mye gods i hodet. Dette skulle jeg tenkt på allerede da seg hadde scooteren hos Robin karosserimaker. Han hadde bare pppfffffviiiiirrrrrrrr! pusset bort litt gods, slik at det etter grunning og lakk hadde passet perfekt. Etter å ha sovet på problemet, kom jeg fram til at det var bedre å forandre lykta enn å forandre styrehodet. Så jeg lagde to diskrete kutt i lykteomrammingen på undersiden, akkurat nok til at det med makt kunne bøyes slik at det smatt på plass. De små kuttene er jo på undersiden og blir delvis dekt av festeskruene.

Kuttene på undersiden

Som det ikke er boret hull til, ser jeg nå… Må nok av med hodet likevel, da.