KABELKABAL

Så var det å gå i gang med trekking av kabler. Først det elektriske. Det skulle være enkelt. Ny «wire loom» hadde ligget og ventet i kassa med nye deler siden 2016. Problemet var at den plasthylsa som kablene ligger inni, var dobbelt så vid som den originale, og dermed ble det en kamp for å få trukket den gjennom ramma. Ingen ting skal være lett, liksom. Det ble så trangt oppe på toppen av styrerøret, så jeg ble nødt til å banke av den nylig påsatte (nedre del av øvre) lagerbane igjen, sånn at kabel-klysa kom gjennom.

Av med lagerbane igjen…

Ledninger til bremselys. Legg merke til akselen som pedalen skal tres på.

Ledninger til horn. Med krympestrømpe for å skjule tvilsom lodding…

Så var det wire til gear, clutch og gass. Tre gjennom en gammel wire, fest den nye med teip og trekk den gjennom. Det gikk ganske greit. Altså en slags suksess.

Trangt om plassen!

Choke-wiren er lett å tre, men festeklipsen voldte meg besvær. Jeg måtte spørre Facebook-orakelet, og fikk raskt svar at klipsen måtte sitte rundt flensen under røret. OK. Ikke verre.

Den gamle baklykta med ny gummipakning kommer på plass.

Nå begynner det å ligne noe!

Jeg hadde gruet meg til bakbremspedalen. Akselen som pedalen skulle tres inn på, hadde selvsagt fått et tykt lag med grunning og et generøst lag med lakk, slik at den nå var så tykk at pedalen ikke kunne tres innpå.

Men smergelpapir (P180) og en kvelds arbeid fikk fjernet alt ned til bart metall, og pedalen smatt på plass. Litt tilpasning av bremselysbryter måtte til, og det ble fint til slutt.

Etter at hornet var skrudd på plass, kunne jeg ikke dy meg: Jeg ville se scooteren med boblene på plass!
Gummi kom fram fra den mye omtalte esken med nye deler, og…

For et syn!

Jeg kjøpte en støtdemper fra Tyskland som skulle passe til VNL2T, men som ikke passet likevel.

Den er litt for lang. Så da blir det ny utsettelse… Får prøve meg med litt amatørlakkering imens, da!

Støtte og viftedeksel får seg en omgang.

Nå er det nesten så jeg ser slutten av prosjektet, selv om det er mye som kan gå galt fremdeles. Hva med det nye styret for eksempel?
Vil det passe på gaffelen?
Vil ledningene jeg har trukket passe til sine respektive koblingspunkter?

Den tid den sorg.

Nå nyter jeg dette synet!