FOTLISTER TIL BESVÆR

Allerede for flere år siden, kjøpte jeg en svær eske med deler fra SIP-Scootershop i Tyskland. Esken har stått plassert diskret i et hjørne av studioet, og minnet meg om at det skulle komme en dag da nye friske deler skulle monteres på scooteren. Alt av gummi var morkent, så et sett med nye gummideler lå der, bensinkran, felger, vaiere, og ikke minst nye fotlister eller floor runners som det heter på engelsk.

Esken med godsaker

Jeg startet med floor runners. På YouTube er prosessen godt beskrevet. Nagler er tingen, skruer og popnagler er fy-fy. Jeg var forberedt på at aluminiums-skinnene kanskje ikke passet hundre prosent, og det stemte forsåvidt. Litt bøying her, og litt utvidelse av hull der, måtte til. For å få lista til å sitte riktig før nagling, kjøpte jeg noen tynne skruer med skive og mutter som jeg brukte under tilpasningen. Det fungerte bra.

Skrue for midlertidig feste. Ferdig nagle til høyre.

Jo da, selv uten andre forkunnskaper om nagler enn litt utskifting av kobbersøm på en gammal tresnekke, er det mulig å få dette til. Kulehammer og mothold, knakk knakk knakk. Så skulle jeg tre inn gummilista i aluminiums-skinna. Det skulle være veldig vanskelig i følge YouTube, bruk flytende såpe eller silikon og vær tålmodig… Men det var ikke vanskelig i det hele tatt. Det var altfor lett. Så lett at jeg fikk det for meg at gummi og aluminium ikke passa sammen. Men de lå i samme pose? Kjøpt som et sett? Jeg hadde ikke blandet to forskjellige reproprodusenter. (Artig ord.)

Slark i paradis

Så nå er den ene siden ferdig. Men jeg er ikke fornøyd med resultatet. Skinnene sitter greit nok, men gummilistene er for smale og ligger i sikksakk. Grrrr. Jeg har sendt en henvendelse til SIP, og håper det finnes bredere gummi som kan brukes.

Sånn ser det ut. Litt sjøsykt.

Men det er gøy å være i gang! Jeg har forresten meldt meg inn i Restless scooter club i Oslo! Jeg har vært med i deres Facebook gruppe en stund, så nå var det på tide å betale kontingent. De har forresten en rabatt-ordning med en annen scooterdelebutikk i Tyskland enn den jeg har brukt. Kanskje jeg bør kjøpe deler derfra heretter.